Halmstad GK

Om Halmstad Golfklubb

Klubben bildades 1930 och det första åren bedrevs spelet på en provisorisk bana anlagd på ett till I16 tillhörande övningsområde. Först 1935 påbörjades arbetet med att bygga en 18-hålsbana i Tylösand. Detta gjordes som beredskapsarbete och var en åtgärd från kommunens sida mot ungdomsarbetslösheten. Kostnaden delades mellan staten, kommunen och föreningen. Banan stod klar 1938 med invigning den 17 september. Redan 1939 spelades det första svenska mästerskpet på den nya banan.

År 1963 fick klubben tillstånd att bygga ytterligare 9 hål. Dessa, tillsammans med de sista 9 hålen från den ursprungliga banan, bildade den Norra banan. Banan invigdes den 13 maj 1967. Södra banan blev en komplett 18-hålsbana 1979 efter att ytterligare 9 nya hål kombinerats med 9 hål från den ursprungliga banan. Båda banorna har par 72.

År 2006 genomfördes en omfattande ombyggnad av klubbhuset från 1938 inför det stundande Solheim Cup. Stora delar av det ursprungliga huset revs, och en ny del tillkom som gör det nya klubbhuset betydligt större än det gamla. Dock bevarades den ursprungliga arkitektoniska stilen med gult tegel nertil och svartmålad panel upptill.

Köp supporterskalet!

Vi har valt att börja sälja mobilskal genom supporterskalet.se då vi vill sprida vårt varumärke, samt tjäna lite extra pengar till klubben.
För varje order som görs genom vår sida här, så kommer klubben få 25% i provision.

De flesta medlemmar har en mobiltelefon så är ni en stolt medlem, så bör ni pryda er telefon med något av dessa skal/ fodral! :)

Sprid vidare!

Ju fler som väljer att köpa från oss, ju mer medel får vi in i klubbkassan. Pengar som vi kan göra mycket nytta av framöver.
Så om ni väljer att köpa produkter härifrån, sprid det gärna i sociala medier, och till andra medlemmar och vänner och bekanta.
Tillsammans kan vi göra en insats!